Krkovička vesnického flamendra

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky krkovičky
1 velká červená paprika
2 cibule
4 stroužky česneku
lišky - cca dvě hrsti
1 pikantní klobása
3 lžíce kvalitního kečupu
grilovací koření (ostřejší kořenící směs)
olej
1 lžíce másla
10 lístků bazalky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa mírně naklepeme, na krajích nařízneme, posypeme kořenící směsí a necháme hodinu odpočinout.

  2. Na pánvi rozehřejem olej, maso zprudka opečeme, přidáme na proužky nakrájenou papriku, cibuli a česnek, kolečka klobásy, orestujeme, dáme kečup, mírně podlijeme a dusíme doměkka.

  3. Na závěr vmícháme jemně natrhané lístky bazalky a případně dochutíme solí.

  4. Lišky očistíme, osolíme a podusíme je na másle doměkka. Protože lišky pouští celkem málo vody, trochu je můžeme podlít aby se nespálily. Dusíme je cca 15-20 minut.

  5. Hotové lišky rozdělíme přímo na talíře na jednotlivé porce masa.

  6. Podáváme s bramborem nebo s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!