Tousty zapečené s Hermelínem a brusinkovo-pomerančovou omáčkou
Recepty, PředkrmySuroviny
- 4 plátky toustového chleba
- 2 Hermelíny
- 6 lžic brusinkového kompotu
- 100 ml červeného vína
- 1 pomeranč
- špetka skořice
- špetka černého pepře
- 1 lžička Solamylu
Postup Tousty zapečené s Hermelínem a brusinkovo-pomerančovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Brusinky, víno a šťávu z jednoho pomeranče promícháme a uvedeme k varu, zahustíme Solamylem, rozmíchaným v menším množství vody a dochutíme špetkou skořice a špetkou černého pepře.
Plátky toustového chleba opečeme nasucho v pánvi nebo v topinkovači a potřeme máslem. Na každý položíme polovinu Hermelínu a vložíme na 10 minut do rozpálené trouby nebo pod gril. Při podávání přelijeme teplou brusinkovou omáčkou.