Dort MARGOT

Recepty, Dorty

Suroviny

150 g čokolády Margot
2 dcl mléka
160 g moučkového cukru
2 lžička rumu
240 g polohrubé mouky
2,5 dcl smetany ke šlehání
2 vejce
špetka skořice
2 lžíce oleje
1 kypřící prášek
kokos (balení)

Postup přípravy receptu

  1. Margotku nastrouháme a smícháme se skořicí.

  2. Přidáme cukr vymíchaný se žloutky, olej, rum, mléko, mouku a kypřící prášek a tuhý sníh z bílků.

  3. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a upečeme asi na 180 stupňů, dokud nebude propečený, zkusíme špejlí.

  4. Vychladlý korpus rozkrojíme podélně napůl a potřeme 2/3 ušlehané smetany.

  5. Přiklopíme druhou půlku zpět a celý korpus potřeme zbytkem smetany a obsypeme kokosem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!