Tomatová polévka studená

Recepty, Polévky

Suroviny

750 g rajčat (rajčata kostičky v konzervě)
2 lžíce olivového oleje nebo slunečnicového oleje
1 badyán
1/4 čajové lžičky kardamomu mletého
1 PL medu
300 ml zeleninového vývaru
1 stroužek česneku
50 ml pomerančový džus
voda
1 čajová lžička koriandru mletého
pepř mletý
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na pánev dáme rozpálit olej, přidáme nakrájená rajčata, badyán, kardamon, koriandr, med a vše pár minut restujeme-až rajčata pustí šťávu.

  2. Badyán vyndáme a základ na polévku tyčovým mixerem rozmixujeme.

  3. Přidáme zeleninový vývar, pomerančový džus, propasírovaný česnek, pepř, příp.sůl (pozor, vývar je již slaný) a ještě asi 5 minut povaříme.

  4. Hrnec odstavíme ze sporáku a dáme ho do dřezu se studenou vodou, aby se polévka trochu ochladila.

  5. Pak dáme polévku případně ještě dochladit do lednice.

  6. Polévku při servírování ozdobíme zakysanou smetanou a lístkem koriandru.

  7. * polévka by měla být spíše krémová, takže vodu přidat podle potřeby


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!