Dýňovo-kakaový chlebík

Recepty, Moučníky

Suroviny

Tmavé těsto:
100 g másla
50 g moučkového cukru
2 vejce
200 ml mléka
170 g hladké pšeničné mouky
6 g kypřícího prášku do pečiva
2 lžíce práškového kakaa
Světlé těsto:
150 g másla
80 g moučkového cukru
3 vejce
150 g dýně Hokaido
150 ml mléka
250 g hladké pšeničné mouky
10 g kypřícího prášku do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve připravím tmavé těsto. Změklé máslo s cukrem vyšlehám do pěny a postupně při mírném šlehání přidávám vejce. Mouku smíchám s práškem do pečiva a kakaem ve vedlejší míse. Do vyšlehané máslové směsi vliji mléko a postupně zamíchám směs s moukou. Troubu předehřeji na 180 °C. Chlebovou formu vyložím pečícím papírem, těsto do ní rozetřu a povrch těsta uhladím. Formu s těstem vložím do předehřáté trouby a peču 15 minut. Upečený kakaový chlebíček nechám vychladnout. Po vychladnutí ho rozdrobím na menší kousky a odložím vedle do misky.

  2. Teď udělám světlé těsto. Dýni nakrájím na kostky a uvařím ji do měkka. Uvařenou dýni rozmixuji na hladké pyré tyčovým mixérem. Změklé máslo s cukrem vyšlehám do pěny a postupně zašlehám vejce. Do směsi přidám dýňové pyré, mléko a postupně zamíchám mouku, smíchanou s práškem do pečiva. Dle chuti můžete dodat i oříšky, či semínka:) Chlebovou formu vyložím pečicím papírem a třetinu těsta dám do formy. Nyní zde vysypu rozdrobené tmavé těsto. Zbytek světlého těsta naliji do formy. Formu vložím do znovu rozehřáté trouby a peču cca 35 minut. Chlebíček nechám chvíli ve formě a poté ho vyklopím na mřížku a nechám úplně vychladnout. Před podáváním pocukruji.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!