Kapustnica se ztracenými vejci

Recepty, Polévky

Suroviny

1 l láku z kyselého zelí
400 g kyselého zeli
4 vejce
hrst sušených hub
2 klobásy
1 cibule
1 bobkový list
1 lžička hladké mouky
1 lžička mleté papriky
pepř
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme dobleda nahrájanú cibuľu, pridáme huby a kratúčko orestujeme. Zaprášime múkou, paprikou a pol minúty opäť za stáleho miešania restujeme.

  2. Zalejeme šťavou z kapusty, pridáme kyslú kapustu, bobkový list, na kolieska narezanú klobásu a 15 minút na slabom plameni povaríme. Ak treba, dolejeme trocha vodou, aby kapustnica bola síce hustá, ale nie príliš.

  3. Potom po jednom na malej naberačke opatrne vylejeme do kapustnice vajcia a na slabom plameni necháme 3 min vrieť. Vypneme oheň, zakryjeme polievku a ešte 3 min necháme stáť.

  4. Potom servírujeme, pričom do každého taniera dáme 1 vajce. Podávame s chlebom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!