Tomatová polévka s pohankou

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

500 g čerstvých rajčat nebo z plechovky
pohanka
červená cibulka
sůl
citrónový pepř
oregano
česnek
šťáva z citrónu / limetky
bio zeleninový bujón nebo jiná směs koření
čerstvý koriandr nebo bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji nechám zesklovatět na plátky nakrájenou červenou cibuli.

  2. Po chvilce přihodím spařená a nakrájená rajčata, nebo rajčata z konzervy.

  3. Posypu spoustou oregana. Pak přidávám BIO bujón, já používám sypkou směs z DM, ta mi skvěle vyhovuje, protože ji lze dávkovat podle libosti.

  4. Podliji polévku vodou a přisypu pohanku.

  5. Pod pokličkou nechávám probublávat cca 20 minut, dokud pohanka není měkká.

  6. Poté dochutím solí a citrónovým pepřem. Prolisuji 1-2 stroužky česneku a přidám šťávu z jednoho citrónu nebo limetky.

  7. Velkou hrst koriandru je fajn v polévce povařit a malou jí ještě posypat, zároveň s plátky červené cibule.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!