Thajská omáčka s jasminovou rýží

Recepty, Omáčky

Suroviny

Připrava:
1 lžička olivového oleje
2 cibule
1-2 lžičky červené kari pasty
1 plechovka kokosového mléka
2 papriky (1 žlutá,1 červená)
250 g jasminové rýže
lístky bazalky

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozpalte olej a přidejte na proužky pokrájené cibule. V momentě, kdy zrůžoví, vmíchejte kari pastu. Po dalších 2–3 minutách vlijte do pánve kokosové mléko a chvilku povařte. Na závěr přidejte na proužky nakrájené papriky. Povařte je jen krátce, aby stále křupaly. Ke kari se zásadně podává rýže, která stáhne ostrost omáčky. Nejlepší je jasmínová rýže. Pokrm ozdobte lístky bazalky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!