Teplý salát s květákem

Recepty, Saláty

Suroviny

1 malý květák
100 g baby špenátu
50 g mandlí
4 lžičky kaparů
2 lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
3 lžíce citronové šťávy
1 lžička medu
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Očištěný květák rozebereme na růžičky a opečeme je dozlatova na pánvičce, kde jsme rozpustili máslo. Těsně před dopečením přidáme oloupané a nakrájené mandle, aby se lehce opražily.

  2. Opraný a osušený baby špenát rozložíme na talířky a na něj poklademe opečený květák s mandlemi a posypeme kapary a přelijeme zálivkou.

  3. Připravíme si zálivku: Med a citronovou šťávu rozmícháme se solí a pepřem, postupně přidáváme olivový olej a metličkou vyšleháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!