Taštičky z filo těsta plněné tuňákem a sýrem Cottage

Recepty, Předkrmy

Suroviny

7 plátů filo těsta (cca 200 g) (čtverce 27x27cm)
1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě – 130 g
200 g cottage (použila jsem Cottage z Lidlu, který má jemnější kousky)
2 větvičky oregana (asi 1 lžíce nasekaných lístků)
5 polovin rajčat nakládaných v oleji
pár kapek olivového oleje
pár kapek citronu
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Tuňáka nechte vykapat a poté jej lehce pomačkejte vidličkou.

  2. V misce jej smíchejte s pár kapkami olivového oleje a citronu, vmíchejte nasekané lístky oregana.

  3. Do sýru vmíchejte jemně nakrájená osušená rajčata.

  4. Rozehřejte asi dvě lžíce másla (množství másla rozehříváme postupně dle potřeby). Troubu rozehřejte na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem.

  5. Plát filo těsta podélně rozkrájejte na tři stejně velké pruhy. Pokud ztrácí vlhkost, lehce jej pokropte vodou. Každý kousek lehce potřete máslem (obzvlášť okraje).

  6. 5) Na začátek obdélníku položte asi lžičku tuňákové náplně a navrstvěte lžičku ochuceného sýra. Dolní cíp přeložte nahoru a utvořte trojúhelník. Přes vnitřní stranu opět ohněte a pomalu zabalte šáteček. Ten nakonec potřete lehce máslem a položíte na plech.

  7. Takto pokračujte se všemi sedmi pláty těsta. Během tvoření šátečků mějte zbylé těsto přikryté navlhčenou utěrkou, těsto má tendenci rychle tvrdnout.

  8. Plech se šátečky vložíte do trouby a pečte asi 10 minut dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!