Kuřecí paličky se smetanovou žampionovou omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

5-6 kuřecích paliček
sůl
olej
1-2 pórky
200 g žampionů
2 lžíce másla
1 lžíce citronové šťávy
2 lžíce hladké mouky
1/4 l kuřecího vývaru
1/8 l smetany
2 lžíce sekané petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Paličky vložíme do pekáčku, osolíme, opepříme a potřeme olejem. Dáme péct do horké trouby do křupava.

  2. Očištěný pórek pokrájíme, žampiony oloupeme a také pokrájíme. Společně restujeme asi 5 min na másle, pak necháme na sítku okapat, promícháme s citron. šťávou, osolíme, opepříme a přikryjeme.

  3. Šťávu po houbách rozkvedláme s moukou, dolijeme vývarem a smetanou. Necháme provařit, až vznikne hustá omáčka.

  4. Zpět do omáčky vložíme houby s pórkem a necháme asi 5 min proležet.

  5. Přidáme posekanou petrželku.

  6. Upečené paličky přelijeme touto omáčkou a přikryté necháme krátce proležet. Podáváme s rýží nebo bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!