Margotka se šlehačkovým krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 sáček vanilkového pudinku
1 sáček čokoládového pudinku
1 l mléka
máslo na vymazání plechu
2-3 lžíce hrubé mouky
800 g zakysané smetany
1 smetana na šlehání (33%)
2 velké čokolády Margot
ztužovač šlehačky
na těsto-
4 vejce
200 g cukru krupice
320 g polohrubé mouky
1/2 sáčku prášku do pečiva
100 ml oleje
100 ml mléka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si dle návodu uvaříme oba pudinky a necháme vychladnout.

  2. Zatím si vypracujeme těsto-vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, pak přikapáváme olej a zašleháme. Zvlášť si smícháme mouku s práškem do pečiva, kterou postupně zlehka vmícháváme do žloutkového základu. Střídáme s vlažným mlékem. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.

  3. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Na syrové těsto klademe střídavě vanilkový a čokoládový pudink lžičkou. Upečeme asi při 180°C 20-30min. Necháme zcela vychladit.

  4. Smícháme zakysanou smetanu s moučkovým cukrem-dle chuti (nebo vůbec nesladíme). Do zakysané smetany zlehka vmícháme vyšlehanou šlehačku společně se ztužovačem. Touto směsí potřeme vychladlý korpus a povrch posypeme postrouhanou Margotkou. Necháme v lednici vychladit, pokrájíme na řezy a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!