Tarhoňový nákyp

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

500 g tarhoně
1,5 l mléka
1/2 rovné lžičky soli
100 g citronátu
strouhaná citrónová kůra z 1/2 citrónu
5 vajec
150 g cukru

Postup přípravy receptu

  1. Tarhoňu vsypeme do vřícího osoleného mléka a uvaříme doměkka (asi 20-25 minut).

  2. Do teplé vsypeme kůru a citronát, ušleháme sníh z bílků a pěnu z cukru a žloutků. Žloukovou pěnu vmícháme do tarhoně a pak, zlehka, i sníh z bílků.

  3. Všechnu hmotu pak urovnáme na vymazaný plech (měla jsem dva malé) a pečeme do zlatova (asi 180°C/30 minut - každá trouba peče jinak). Podáváme pocukrované, s kompotem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!