Tarhoňový salát
Recepty, SalátySuroviny
- 500 g tarhoně
- 300 g mražené zeleninové směsi dle své chuti
- 200 ml majonézy
- 100 g taveného sýra ve střívku
- 2 lžíce oleje
- 4 vejce
- sůl
- mletý pepř černý
- zálivka:
- 4 lžice vody
- 1 lžice sójové omáčky
- 2 lžice krystalového cukru
- 4 lžice oleje
- 4 lžice horčice
- 4 lžice kečupu
Postup Tarhoňový salát
Postup přípravy receptu
-
Do malého kastrólika dáme všetky ingrediencie na zálievku, privedieme k varu, odstavíme a necháme vychladnúť.
Tarhoňu uvaríme, scedíme.
Vajcia uvaríme na tvrdo.
Na oleji orestujeme asi 5 minút zeleninu, zmiešame s uvarenou tarhoňou a zálievkou. Dáme na hodinu do chladu.
Syr vytlačíme do mištičky, pridáme toľko majonézy, aby sa vytvoril hustý krém. Osolíme.
Šalát uložíme na taniere, obložíme plátkami vajec a polejeme syrovým krémom.