Tortellini se smetanovo-sýrovou omáčkou à la Genovese

Recepty, Těstoviny

Suroviny

1 sáček (500 g) tortellini, plněné tím, co máte rádi
4 velké polévková lžíce Pesto ala Genovese
10 dkg anglické slaniny
5-10 dkg Parmezánu (nebo Grana Padano)
1 střední cibule
2 lžíce řepkového oleje (popřípadě jiného)
2-3 dl smetany na vaření
2 malé stroužky česneku (ne paličky)

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, až zesklovatí. Přidáme do ní na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a jemně krátce osmahneme, jen tak, aby pustila chuť.

  2. Poté ztlumíme teplotu a přilijeme smetanu a rozmícháme v ní Pesto ala Genovese, utřený česnek, jemně nastrouhaný parmezán a pomalu přiveďte skoro k varu.

  3. Jakmile se sýr roztaví a kuchyně je provoněna vůní omáčky, přidejte do této směsi tortellini a přiklopte pokličkou. Pokud jste měli málo omáčky a začíná se vám to připalovat, tak ještě přilijte smetanu. Za občasného míchání nechte ve směsi dojít těstoviny

  4. Při servírování jemně posypat Parmazánem a dozdobit dle uvážení. Nemůže být na škodu podávat s bílým vínem nebo Frizzante


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!