Grilované krevetí špízy s kokosovými nudlemi

Recepty, Mořské plody

Suroviny

Špízy:
1 balíček Tom yum pasty Exotic Food (50g)
½ hrnku kokosového mléka Exotic Food
¼ hrnku nasekaného koriandru
6 jarních cibulek nakrájených na 3-4 cm kousky
0,5 kg oloupaných krevet
Kokosové nudle:
250 g vlasových rýžových nudlí Exotic Food
1 a půl hrnku kokosového méka Exotic Food
3 lžičky rybí omáčky Thai Pride
2 lžičky cukru
1 lžička omáčky Spring Roll Thai Pride
¼ hrnku nakrájené čerstvé máty
¼ hrnku nakrájené čerstvé bazalky
1 nakrájená chilli paprička

Postup přípravy receptu

  1. Promíchejte Tom yum pastu s kokosovým mlékem v male misce. Krevety nechejte marinovat ve vytvořené směsi 2-3 hodiny v chladničce. Napichujte střídavě na jehlici krevetu a kousky jarních cibulek. Předehřejte si gril na vysoký stupeň, položte špízy na olejem potřený rošt a grilujte 2-3 minuty každou stranu. Střed krevety by neměl být průhledný. Servírujte s kokosovými nudlemi.

  2. Zalijte nudle vroucí vodou (1,5 litru) a nechejte je změknout (cca 1-2 minuty) a potom je sceďte a nechte stranou.

  3. Na pánvi smíchejte kokosové mléko, rybí omáčku, cukr a spring roll omáčku. Vařte na středním stupni cca 5 minut do zhoustnutí. Potom vložte nudle a mírně povařte, aby se nudle prohřály. Na závěr ozdobte čerstvou mátou, bazalkou a chilli papričkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!