Svratecká minutka

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 gramů kuřecích prsíček
3 velké cibule
3 stroužky česneku
5 polévkových lžic kečupu
1 vrchovatá lžička Vegety
1 lžička majoránky
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky nebo na kostičky, dáme do misky, přidáme 2 prolisované stroužky česneku, sůl, pepř a asi 2 polévkové lžíce oleje, řádně promícháme a dáme na hodinky do ledničky marinovat.

  2. Hrnec lehce vymázneme olejem, přidáme marinované maso z lednice a smažíme. Když začne růžovět, přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli a podusíme. Můžeme trochu podlít vodou a dusíme do změknutí masa. Poté přidáme kečup, prolisovaný stroužek česneku, majoránku a kdo má rád, přidá si něco pápivého.

  3. Můžeme ještě dochutit solí a pepřem a již jen necháme prohřát. Příloha vhodná bramboráčky a na talíři můžeme posypat sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!