Jablečno-pomerančové jáhlové řezy

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1 hrnek jáhel
1,5 hrnku vody nebo rostlinného mléka
oblíbené sladidlo dle chuti:
cukr
sirup
med
stevie
2 lžíce rozinek
2 lžíce strouhaného kokosu
1 pomeranč
1 jablko
2 lžíce džemu na potření
kokos
strouhaná pomerančová kůra na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly několikrát propláchneme v teplé vodě, zalijeme rostlinným mlékem nebo vodou (1.5 násobek objemu jáhel) a uvaříme doměkka. Já je vařím na nejmenším plameni 15 minut.

  2. Poté vmícháme nahrubo nastrouhané jablko a na malé kousky nakrájený pomeranč včetně šťávy, kterou pustí při krájení. Osladíme podle chuti.

  3. Ještě teplou kaši upěchujeme do formy, já jsem použila plastovou krabičku o rozměrech 17 x 10 cm, a necháme zcela vychladnout.

  4. Poté vyklopíme, potřeme džemem a posypeme kokosem a pomerančovou kůrou.

  5. Nakrájíme na kostky a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!