Švestkové zázvorové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
1 hrnek hladké mouky (může být z poloviny celozrnná)
půl hrnku cukru
cca 100 g studeného másla
2 lžíce mletého zázvoru
čtvrt lžičky soli
Náplň:
10 švestek
2 lžíce čerstvého strouhaného zázvoru
1 lžička mleté skořice a hřebíčku (myšleno 1 lžička dohromady)
2 vejce
půl hrnku cukru
půl hrnku hladké mouky
3 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin na korpus vytvořit těsto, zabalit do folie a nechat v lednici půl hodiny odpočinout.

  2. Švestky (bez pecek), zázvor a koření nechat 10-15min povařit (možno lehce podlít), vychladlé rozmixovat tyčákem.

  3. Kvedlačkou smíchat vejce, cukr, mouku, citr. šťávu a nakonec švestkové pyré.

  4. Těsto vyválet/vmačkat do formy, předpéct 10 min na 180°C, pak přidat náplň a dalších 15-20 min dopéct. Krájet až po úplném vychladnutí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!