Bezlepkové brynzové halušky

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

Suroviny na halušky:
200 g směsi na Jáhlové těsto Nominal
200 ml vody
2 vejce
Ostatní suroviny:
150-200 g brynzy
150 g slaniny

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na halušky promícháme a necháme asi 10 minut odležet. Poté prohněteme a protlačíme skrz haluškové sítko do vroucí mírně osolené vody. Vaříme krátce 3-4 minuty. Po vytažení necháme odkapat v cedníku.

  2. Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi. Servírovat můžeme dvojím způsobem: 1) Horké noky promícháme s teplou brynzou, která se na nich roztopí a na konec polijeme rozškvařenou slaninou. 2) Rozškvařenou slaninu stáhneme z ohně, přidáme brynzu a nakonec vmícháme horké noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!