Hovězí steak a houbová omáčka

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

steak z vyzrálého hovězího
10 dkg žampionů
olivový olej
brambory
kukuřice
paprika
vývar
sůl
pepř
kmín
smetana na vaření
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Maso vytáhneme z lednice 1 hodinu před zhotovením, opepříme, osolíme, pomažeme olejem a necháme odpočívat. Zatím uvaříme brambory. Jak budou uvařené, dáme je do předehřáté trouby i se zeleninou.

  2. Rozpálíme pánev a položíme na ni steak, z každé strany 4 minuty. Potom maso zabalíme do alobalu a necháme odpočívat.

  3. Zatím připravíme omáčku: na stejnou pánev dáme máslo nakrájené žampiony a dusíme. Přilijeme vývar, trochu sojové houbové omáčky. Nakonec dáme smetanu, ochutnáme a dosolíme, dopepříme. Rozkrojíme steak a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!