Štrůdlík i pro méně zručné

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 pomazánkové máslo
hrozinky
skořicový cukr
4-5 jablek
cukr na posypání
máslo na pomazání štrůdlu
(2 mističky od pomazánkového másla) polohrubé mouky(Mističky myšleno naplnit moukou a přidat k pomazánkovému máslu.)

Postup přípravy receptu

  1. Z jednoho pomazánkového másla a dvou mističek od pomazánkového másla naplněných moukou vypracujeme těsto.

  2. Chvíli necháme odpočinout a pak rozdělíme na 2 díly a vyválíme pláty, které posypeme nastrouhanými jablky, posypeme skořicovým cukrem a hrozinkami a svineme.

  3. Oba štrůdly pomažeme máslem a dáme péct. Podle zlatavé barvy poznáme, že jsou již hotové. (dobu jsem neměřila) asi půl hodiny


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!