Štrůdlík i pro méně zručné
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 pomazánkové máslo
- hrozinky
- skořicový cukr
- 4-5 jablek
- cukr na posypání
- máslo na pomazání štrůdlu
- (2 mističky od pomazánkového másla) polohrubé mouky(Mističky myšleno naplnit moukou a přidat k pomazánkovému máslu.)
Postup Štrůdlík i pro méně zručné
Postup přípravy receptu
-
Z jednoho pomazánkového másla a dvou mističek od pomazánkového másla naplněných moukou vypracujeme těsto.
Chvíli necháme odpočinout a pak rozdělíme na 2 díly a vyválíme pláty, které posypeme nastrouhanými jablky, posypeme skořicovým cukrem a hrozinkami a svineme.
Oba štrůdly pomažeme máslem a dáme péct. Podle zlatavé barvy poznáme, že jsou již hotové. (dobu jsem neměřila) asi půl hodiny