Zapečený lilek se sýrem, žampiony a rajčaty

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

2 lilky (střední)
180 g sýra Camembert (nebo Hermelín)
100 g balkánského sýra
5 žampionů (středních)
2 lahůdkové cibulky
3 rajčata (větší)
2 stroužky česneku
olivový olej
bazalka
oregáno (nebo směs bylinek)
podravka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Lilek nakrájíme na plátky, osolíme a necháme stát, aby pustil vodu, pak osušíme papírovou utěrkou.

  2. Zapékací misku vymažeme a vysypeme strouhankou.

  3. Na dno rozložíme lilek, posypeme bylinkami, přidáme oloupané a nakrájené žampiony, trochu osolíme, posypeme nakrájenou cibulkou, česnekem a poklademe Camembertem nakrájeným na plátky.

  4. Na sýr rozložíme nakrájená rajčata, která trošku posypeme Podravkou. Ještě jednou opakujeme a končíme rajčaty, na která nastrouháme balkánský sýr.

  5. Zakapeme olivovým olejem a dáme péct do trouby přibližně na 30 - 35min. Podáváme s bagetou, nebo opečeným toustovým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!