Bleskový štrúdlík naší Janky

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 kelímek pomazánkového másla
1 kelímek hladké mouky
1/2 kelímku cukru
nastrouhaná jablka smíchaná s cukrem, skořicí a rozinkami namočenými v rumu (rum z rozinek uchováme)
drcené piškoty
mleté mandle
vejce na potření před pečením
máslo na potření po upečení

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin na těsto umícháme hladké těsto (mírně lepí, ale to nevadí), které zabalíme do potravinářské folie a dáme do ledničky uležet na 30-60 minut.

  2. Vál nebo kuchyňskou plochu si podsypeme hladkou moukou a odpočinuté těsto na ní vyválíme do tenkého obdélníku. Nyní se již s těstem pracuje krásně, těsto již nelepí.

  3. Vyválené těsto potřeme polovinou rumu z rozinek, posypeme drcenými piškoty a na ně naneseme ochucená jablka. Zavineme, dáme na plech vyložený pečícím papírem. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme mletými mandlemi a dáme do předem vyhřáté trouby na 175 stupňů. Pečeme do zrůžovění.

  4. Ihned po vytažení z trouby potřeme troškou rozpuštěného másla smíchaného se zbytkem rumu z rozinek a necháme vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!