Srnčí svíčková

Recepty, Jiné maso

Suroviny

750 g srnčí plece
200 g uzené slaniny
2 mrkve
1 petržel
1/4 většího celeru
2 bobkové listy
6 kuliček nového koření
celý pepř
2 lžíce cukru
1/2 citronu
1/2 litru vlažné vody
1 gurmánský hovězí bujon od Maggi
podle chuti sůl
1 smetana na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Maso prošpikujeme, zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a vyškvaříme, maso na výpeku opečeme.

  2. Když je maso opečené, vyndáme ho. Do výpeku dáme koření a necháme chvilku restovat. Krásně to ten základ ovoní.

  3. Přidáme cibuli nakrájenou na drobno a očištěnou zeleninu, nakrájenou na kostičky, restujeme, až zelenina krásně zhnědne. Pak přidáme 2 PL cukru, ještě chvilku restujeme, přidáme citronovou šťávu, promícháme, vložíme maso, osolíme, podlijeme vlažnou vodou, přidáme bujon a dusíme, až je maso měkké. Vyndáme, uchováme v teple.

  4. Koření vybereme, zeleninu propasírujeme, zalijeme smetanou a provaříme. Maso nakrájíme a vrátíme do omáčky, necháme prohřát a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!