Strapačky se zelím a uzeným trochu jinak

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg brambor
hrubá mouka
hladká mouka (půl na půl. Množství podle potřeby) Dneska každá váží jinak.
2 ks Vejce
sádlo na omaštění
cukr do zelí
Sůl
trochu pepře
1 ks velké cibule
20 dkg slaniny (špeku)
vařené uzené maso (bok, krkovička..)
0,5 kg kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Nastrouhejte brambory do misky a nechte chvilku odstát. Slijte polovinu vody a zamíchejte vejce, osolte, přidejte pepř a mouku, aby vzniklo vláčné těsto.

  2. A teď ta finta. Do kastrolu s vařící osolenou vodou dělejte z těsta lžící velké noky asi jako polovina vajíčka. Uvařené poznáte, jak vyplavou, tak přidejte 5 minut a je hotovo. Vyberte postupně sítem a omaštěte sádlem.

  3. Zelí uvařte opravdu jenom s trochou cukru. Slaninu opečte s cibulkou na přelití. Maso nakrájejte na plátky a dejte zvlášť na talíř strapačky, zelí a maso. Strapačky přelijte cibulkou se slaninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!