Pohankové bramboráky

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

3 střední brambory
1/2 hrnku pohanky
hrnek vody
3-4 stroužky utřeného česneku
1 lžíce sušené cibule
2 vejce
mléko podle potřeby
1-2 lžíce hladké mouky
majoránka
kmín
sůl
pepř
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme vařící vodu, vsypeme pohanku, hrnec odstavíme a přikryjeme. Necháme zchladnout a ponorným mixérem lehce promixujeme.

  2. Oloupané brambory nastrouháme na hrubším struhadle. Přidáme pohanku, vejce, koření, česnek a cibuli.

  3. Do vzniklé směsi přidáme trochu mléka a lžíci mouky. Konzistence by měla být jako na klasické bramboráky.

  4. Rozehřejeme olej a lžíci klademe tenčí placičky a smažíme do křupava z obou stran. U nás podáváme se studeným mlékem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!