Steak jak z moc drahé restaurace

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1 kg svíčkové (plemeno Black Angus)
1 kg sladkých brambor
2 svazky chřest
1 česnek
svazek rozmarýn čerstvý
8 ks cherry rajčata
250 ml víno červené
100 g máslo
100 ml mléko
pažitka
1 ks cibule červená
pepř
sůl mořská

Postup přípravy receptu

  1. Black Angus svieckova je jedna z tych najdrahsich ale tato draha zakladna surovina vam garantuje uspech ako v drahej restauracii. Svieckovu sme naporcovali na 250 g porcie.Klasicky sa v drahej restauracii tieto steaky daju priamo na grill.

  2. Doma sa da tak,ze porcie sme zlahka natreli rastlinym kvalitnym olejom bez chuti (aby olej nekonkuroval chuti kvalitneho masa).Tym ze maso je velmi kvalitne sa nemarinovuje a posypava specialnymi grilovaci koreniami.(Na to si kupte lacne maso a dajte ho do marinady cez noc).

  3. Tazku liatinovu grilovaciu panvicu s drazkami sme rozohriali nad silnym plamenom.Na steaky (treba mat dobry extraktor lebo to dymi) cca 3 minuty na kazdej strane sme opekali(tak aby sme mali pekne vypalene pasiky, dakdo robi aj do kriza.

  4. Poukladali sme na kazdy steak rozpucene struciky cesnaku a kusok rozmarinu, trosku poolejovali a dali do rozohriatej rury dopiect cca 5 minut (zalezi od truby), pozor, aby vam cesnak aj rozmarin nezhorel a zhorkol. Lepsie je davat len bez ozdoby pod grill.

  5. Steaky treba nechat odlezat minimalne cca 5 minut na teplom mieste pred servirovanim.

  6. V maziary sme nadrvili cerstvo cierne korenie a morsku sol Ochutili. Situacia sa komplikuje ked jeden chce rare,druhy medium a treti well done. Potom treba robit kazdy steak samostatne.

  7. Priloha sladke zemiakove pyre. Sladke oranzove zemiaky dame piect do rury dame vychladnut a osupeme. Do vacsej misky pokorenime pridame mlieko a maslo a pasirujeme ako tradicne pyre so zemiakov.Pred koncom pridame na drobno nakrajanu pazitku a premiesame.

  8. Sparglu odlomime tvrdsie casti a dame kratko varit do osolenej vody cca 2 minuty. vyberieme scedime.Nachystame si cherry paradajky. Vypek z liatinoveho pekaca prelejeme na panvicu pridame na drobno nakrajanu cibulku a rozmarin, osmažíme.

  9. Pridame cherry paradajky, opecieme a pred koncom pridame sparglu, ktory rychlo opecieme.

  10. Vyberieme paradajky a sparglu odlozime na teple miesto.

  11. Do panvice nalejeme cca 250ml dobreho cerveneho vina, a redukujeme tak o 1/3 pridame kusok masla na zahustenie sol korenie na chut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!