Staročeské kuře pečené v zelenině i s přílohou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuře (Může být naporcované celé kuře-já měla 3 větší stehna)
1 větší cibule
3 stroužky česneku
3-4 rajčata
1 červená paprika
1/4 hlávkového zelí
Staročeské koření
1 lžičku kmínu
3 plátky másla(nebo olej)
250-300 drůbežího vývaru
sůl
10 středních brambor jako příloha

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáče si dáme máslo, necháme ho roztavit, na něj dáme krájenou cibuli na měsíčky a brambory na osminky, které dáme na cibuli, osolíme je, dáme kmín a posypeme Staročeským kořením.

  2. Připravíme si porce kuřete, osolíme a zvrchu posypeme Staročeským kořením a necháme je odpočinout.

  3. Pak si do mísy nakrájíme rajčata na měsíčky, papriku i zelí na čtverečky, mírně osolíme, promícháme a nasypeme na brambory, připravené kuřecí porce poskládáme navrch, přikryjeme pekáč a dáme péct do pěkně vyhřáté trouby.

  4. Uvaříme si drůbeží vývar, buď ze zbytků kuřete, nebo drůbeží kostky a po zatažení pečícího se kuřete, zalijeme tímto vývarem (asi tak po 15-20 minutách), necháme péct dál a po půl hodině od zalití odstraníme kryt z pekáče, přelíváme šťávou, která se nám udělala a necháme dopéct, až je kůže na kuřeti pěkně opečená.

  5. Servírujeme s brambory, které se nám promíchal y mírně se zeleninou, dáme kuřecí maso a přelijeme šťávou, která je díky zelenině dost hustá.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!