Jednohubky (bramborové rösti) s uzeným lososem

Recepty, Předkrmy

Suroviny

Rösti:
nahrubo nastrouhané brambory
vejce
sůl
hladká mouka
Zdobení:
zakysaná smetana
česnek
bylinky (dle chuti)
petrželka nebo kopr
uzený losos

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nastrouáme nahrubo, osolíme a vymačkáme přebytečnou vodu. Přimícháme vejce a mouku. Těsto by mělo hezky držet a neroztékat se.

  2. Na plech vyložený pečícím papírem děláme lžičkou rösti, které upečeme dozlatova.

  3. Zakysanou smetanu ochutíme trochou česneku a bylinek (stačı trošku nasekané petrželky).

  4. Na vychladlé rösti dáme trochu smetany, kousek lososa a petrželku. A pak už jen s chutí do toho.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!