Vepřová kotleta v pikantní šťávě

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

900 g vepřové kotlety bez kosti
2 cibule
2 jablka
1 stonek (řapík) rebarbory
2 stroužky česneku
1 lžíce oleje
1 cm silný plátek másla
1 lžíce medu
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce hořčice
1 lžička celého kmínu
1/2 lžíčky sladké papriky
mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu a ovoce očistíme, česnek prolisujeme, cibuli nakrájíme nadrobno a jablka s rebarborou nakrájíme na drobnější kousky.

  2. Kotletu očistíme, nakrájíme na 5 plátků a na okrajích nařízneme. Okořeníme solí, pepřem, potřeme hořčicí a obalíme v hladké mouce.

  3. V kastrolu na rozehřátém másle s olejem maso prudce opečeme a vyndáme na talíř. Do výpeku dáme krátce orestovat cibuli s kmínem a paprikou. Poté přidáme jablka, rebarboru, promícháme a přidáme maso. Podlijeme vodou do poloviny masa a slabým varem dusíme doměkka.

  4. Měkké maso dáme bokem, šťávu lehce rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme med, prolisovaný česnek, podle potřeby dochutíme a 2 minuty provaříme.

  5. Podáváme s rýží, vhodné jsou i noky nebo těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!