Malinový řez s mascarpone

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
2 vejce
60 g polohrubé mouky
20 g solamylu
100 g cukru
½ lžičky prášku do pečiva
1 lžíce oleje
2 lžíce vlažné vody
Krém:
600 g mascarpone
3-4 lžíce sladké smetany
2 vanilkové cukry
citronová šťáva
Dále:
maliny
kakao

Postup přípravy receptu

  1. Vajcia vyšľaháme s cukrom, pričom postupne pridáme vlažnú vodu.

  2. Pridáme múku premiešanú s práškom do pečiva a solamylom a olej. Dobre premiešame.

  3. Cesto vylejeme do vymastenej tortovej formy a upečieme na 180°C. Vyberieme z formy a necháme vychladnúť.

  4. Mascarpone prešľaháme s vanilkovým cukrom, citrónovou šťavou a smotanou. Smotany nepridávame viac, krém musí byť pevný, veľmi hustý.

  5. Polovicu krému rozotrieme na korpus a poukladáme naň maliny. Zakryjeme druhou polovicou krému.

  6. Vrch posypeme kakaom. Necháme v chladničke stuhnúť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!