Srnčí ragú od Sofie

Recepty, Jiné maso

Suroviny

3/4 kg srnčího masa
1 mrkev
1 celer
1/2 sáčku koření Divočina
2 dcl vody
1/2 dcl octa
sůl
cukr
2 cibule
olej
2 dcl červeného vína
1 rajčatový protlak
1 lžíce šípkové marmelády
1 konzerva sterilovaných červených fazolí

Postup přípravy receptu

  1. 1.den: 3/4 kg srnčího masa, mrkev, celer, cibule - na kostičky, koření Divočina (1/2 sáčku), trochu vody (2 dcl), octa (1/2 dcl), soli, cukru.

  2. Maso nakrájíme na větší kostky, ostatní suroviny svaříme v kastrůlku - dochutíme podle potřeby, chuť by měla být trochu silnější, zelenina napůl měkká. Maso naložíme do vychladlého nálevu (max. 30 stupňů) a necháme den až dva marinovat.

  3. 2.den: maso se zeleninou zcedíme, 1 cibuli nakrájíme na kostičky, orestujeme na troše oleje, přidáme maso (i se zeleninou), osmažíme, podlijeme asi 2 dcl červeného vína, necháme dusit. Průběžně podléváme vínem, až je maso měkké.

  4. Teď jsou dvě možnosti: 1) vybereme lžící maso, vše ostatní rozmixujeme (varianta pro ty, kteří nemají rádi celé kousky zeleniny). Pak pokračujeme bodem č.2) 2) přidáme menší rajčatový protlak, velkou lžíci šípkové marmelády a konzervu sterilovaných červených fazolí. Dochutíme podle chuti (sůl, pepř, cukr, sůl).

  5. Příloha: hornické knedlíky nebo jiný oblíbený knedlík, šla by i rýže nebo těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!