Pečená jablka s karamelovou omáčkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 jablka
malinová marmeláda
kokosová moučka do marmelády a trochu i na závěrečné posypání
rozinky namočené v rumu
máslo na vymaštění zapékací misky a na polití jablek
cukr písek
Karamelová omáčka:
4 dl mléka
1/2 balení karamelového pudinku
1 žloutek
cukr do pudinku

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, vypíchneme jádřince a naplníme směsí malinové marmelády s kokosem a rozinkami namočenými v rumu. Zapékací misku vymastíme, vyplníme jablky, přelijeme rozpuštěným máslem, pocukrujeme a upečeme.

  2. Jablka podáváme teplá, přelitá karamelovou omáčkou. Připravíme jí tak, že do zhoustnutí povaříme mléko, karamelový pudink, žloutek a cukr podle chuti.

  3. Na závěr sladkou dobrotu posypeme kokosem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!