Kaštanové koláčky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na koláčky:
500 g jedlých kaštanů (castanea sativa)
2 housky
mléko k namočení
100 g cukru
2 vejce
citronová kůra
skořice
kousek másla
K podávání:
kompot nebo vinné šodó (rozpis v receptu)

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané a uvařené kaštany a v mléce namočené housky spolu umeleme, přidáme strouhanou citronovou kůru, rozšlehaná vejce, cukr a skořici.

  2. Tvoříme kulaté, asi 2 cm vysoké koláčky, obalíme strouhankou a na horkém másle pomalu pečme na pánvi. Můžeme péct i v troubě, nejlépe v tartaletkách, aby byla nízká vrstva hmoty a koláčky se snadno propekly.

  3. Podáváme s kompotem či vinným šodó (z 3/8 l červeného vína, citronové kůry, skořice, 2 hřebíčků, 50 g cukru, 25 g Solamylu, 1/8 l vody).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!