Srnčí guláš od hajného ze „Šlajfu“

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 kg srnčí maso z krku a plece
3 ks střední cibule
1 ks feferonka nebo ostrá červená paprika nebo kozí roh
1 balíček mletá sladká paprika
1 lžíce dobrá hladká hořčice
3 stroužky česnek
2 listy bobkový list
5 kuliček nové koření
15 kuliček celý pepř
5 kuliček jalovec
2 špetky tymián
2 lžičky majoránka
Sůl
Pepř
Zvěřinový vývar
Sádlo
10 dkg strouhaný starý chléb

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájím nadrobno a na sádle osmažím do tmava (nespálit)!

  2. Na cibuli vložím na kostky nakrájené srnčí maso a prudce orestuji. Po chvíli maso osolím, opepřím a chvíli dusím.

  3. Na základ vsypu mletou papriku a krátce zasmažím (zase nespálím)!

  4. Přidám lžíci hořčice a nadrobno nakrájenou ostrou papriku a zaliji vývarem tak, aby maso bylo ponořené.

  5. Do vývaru vložím v čajovém vajíčku“ nebo zavázané v plátýnku koření bez majoránky. Promíchám a nechám vařit na mírném ohni dokud není maso měkké (doba vaření záleží na stáří kusu srnčího, ale min. 1,5 hod.).

  6. Poté vyndám z guláše koření a zahustím jej chlebovou strouhankou.

  7. Ochutím drceným česnekem a drhnutou majoránkou a nechám za občasného míchání provařovat cca 15 min. Podávám, ozdobené kolečky cibule a kousky papriky, s bramborovým knedlíkem nebo s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!