Špenátová omeleta s rajčátky

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

3 vejce
smetana 33%
2 menší jarní cibulky
3 cherry rajčátka
20 g mozzarelly
čerstvé oregano
hrst špenátu
olej

Postup přípravy receptu

  1. Troubu zapneme na 250 °C na horní ohřev nebo na režim grilování.

  2. Cibulku nakrájíme na plátky. Rajčátka rozpůlíme.

  3. Vejce rozšleháme, lehce zalijeme smetanou, ochutíme solí a pepřem, společně prošleháme.

  4. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibulku a lehce opečeme.

  5. Přidáme špenát, necháme jej lehce zavadnout a zalijeme vejci. Obracečkou rozrušujeme srážející se vejce, dokud přestane tekutá směs zalévat vařečkou odškrábnutou část směsi.

  6. Do omelety vmáčkneme rozpůlená rajčátka řezem nahoru. Pokud máme pánev s ocelovou rukojetí, můžeme ji vložit pod gril nebo na horní rošt do trouby. Jelikož ne každý je vlastníkem celokovové pánve, počká, až omeleta zatuhne a pak ji lehce přendá na plech a vloží do trouby.

  7. Zapékáme, dokud omeleta nezezlátne a nebude držet tvar.

  8. Omeletu vyndáme z trouby, posypeme natrhanou mozzarellou a posypeme čerstvými bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!