Špenát listový

Recepty, Přílohy

Suroviny

slanina (špek, máslo, olej EVOO)
česnek
piniová (dýňová, slunečnicová i jiná) semínka, ořechy
rozinky
listový špenát
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi popustíme (nebo do chrumkava vyškvaříme) slaninu na kostečky.

  2. Přidáme a krátce osmahneme česnek na tenké plátky.

  3. Přihodíme rozinky a čistý špenát, opepříme, opatrně dosolíme. Máme-li rádi křehký špenát, tak jej tepelně takřka neupravujeme;kdo chce špenát měkčí, tak obsah pánve párkrát prohodí, kdo rád špenát jako šráky“, tak podusí krátce pod poklicí.

  4. Poznámka: Naschvál nepíši množství surovin…, ale pokud je podáváno jako příloha, pak 100g špenátu na osobu je minimální množství.

  5. Kombinace rozinek s česnekem (nepřehnat) je nepřekonatelná;někdy zakápnu portským (je-li v domě k mání), z jara chodím s kosou na medvědí česnek…

  6. Se solí opatrně… oxaláty jsou nevyzpytatelné!

  7. Zdroj: Po třiceti letech už si nevzpomenu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!