Pórkový špenát

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

400 g špenátu (měla jsem mražený)
1 menší pórek (celý)
1 menší cibule
1 střední brambor
1 lžíce másla
4-5 stroužků utřeného česneku
smetana 31% na zjemnění
vývar nebo voda
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a pórek nakrájíme na kousky, brambor nastrouháme najemno. Rozpustíme máslo a cibuli orestujeme do růžova. Přidáme pórek a orestujeme. Podlijeme malinko vývarem a přisypeme brambory. Dusíme asi 5-6 minut do měkka a vydušení většiny vody.

  2. K pórku přidáme povolený špenát a přivedeme k varu. Společně vaříme krátce, aby si špenát zachoval barvu. Vše rozmixujeme (kdo chce), přidáme smetanu a česnek. Hustota by měla být akorát, jinak stačí přidat trochu jíšky. Dochutíme a podáváme s bramborami a vařeným masem nebo vejci.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!