Kynuté buchty s povidly

Recepty, Moučníky

Suroviny

1/4 l mléka
1 kostka droždí
3 velké lžíce cukru
1 lžička soli
750 g polohrubé mouky
1 vejce
1/2 rozpuštěného másla
0,04 l rumu

Postup přípravy receptu

  1. Mléko ohřejeme, nalejeme do mísy a přidáme kostku rozdrobeného droždí a lžíci cukru. Když se začnou dělat bublinky, posypeme polohrubou moukou a přidáme lžičku soli. Přidáme 1 vejce a 1/2 rozpuštěného másla. Dodáme polohrubou mouku, přilijeme rum, zamícheme a zpracujeme v těsto tak, aby se nelepilo k míse. Přehodime utěrkou a necháme na teplém místě vykynout

  2. Po vykynutí dáme na vál a vykrajujeme polévkovou lžící hrudky velikosti vejce, rozdělíme je na placičky a na každou dáme náplň dle libosti. U nás frčí naše domácí povidla. Zabalíme je a spoj dáme dospod.

  3. Na pekáč dáme trochu oleje, buchty v něm obalíme a rovnáme je k sobě. Necháme buchty cca 10 minut vykynout a dáme je do vyhřáté trouby. Pečeme dle druhu trouby 170-180 stupňů.

  4. Po vytažení je potřeme máslem a posypeme cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!