Plněná vepřová roláda s medvědím česnekem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

cca 1 kg krkovice
3 velké žampiony
6 plátků uzeného masa nebo anglické slaninky
hrst sekaného medvědího česneku
hořčice dijonská
4 stroužky česneku
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjte a rozkrojte na tenký plát. Paličkou na maso ho naklepejte.

  2. Osolte, opepřete, potřete hořčicí a posypte sušeným česnekem. Celý plát masa posypte sekaným medvědím česnekem, rozložte uzené a žampióny, ty jsem ještě zvlášť osolila a opepřila.

  3. Maso zamotejte do rolády. Kraje můžete spíchnout kuchyňskou jehlou, ale není potřeba, nemá co vytéct.

  4. Maso vložte do pekáče a potřete ho trochou hořčice, podlijte vodou, přidejte rozkrájené nohy žampionů a trochu hořčice můžete dát i do vody k masu.

  5. Přiklopte a dejte péct. Zhruba deset minut pečte na 250°C, pak snižte teplotu na 200° a pečte asi 1 hodinu. Před dopečením odejměte víko, maso polijte výpekem a nechte péct na barvu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!