Špagety s olivovou tapenadou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

Na tapenadu:
velká hrst černých oliv (já dala i hnědé kalamata)
cca 6 sušených rajčat naložených v bylinkovém oleji
2 stroužky česneku
cca 6 i více ančoviček
čerstvý tymián
bazalka
1-2 PL olivového oleje
Já jsem ještě použila:
orestovanou hlívu ustřičnou
s 1 cuketou
1 stroužkem česneku
tymián
(Můžete také použít orestované kostičky lilku s plátky česneku)).
čerstvá rajčata
ovčí sýr nebo parmazán
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na tapenádu vložíme do mixeru a rozmixujeme. Kdo chce dohladka, já jsem to jen posekala, aby tam byla znát struktura surovin.

  2. Mezitím orestujeme hlívu s cuketou a česnekem, posolíme a přimícháme posekaný tymián. Současně dáme vařit špagety. Hlívovou směs smícháme s tapenádou a na kostičky pokrájenými čerstvými rajčaty. Prohřejeme, promícháme se scezenými špagetami a případně dochutíme solí. Posypeme rozdrobeným ovčím sýrem nebo parmazánem a pokapeme olivovým olejem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!