Smetanové zapékané mističky s kozím sýrem a tymiánem

Recepty, Sýry

Suroviny

toastový chléb
kozí sýr
smetana na šlehání
brusinky
tymián
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Toastový chleba zbavíme kůrky a vyřízneme kolečko tak, aby se nám vešlo do zapékací mističky. (Kdo chce, může toastový chléb zlehka opéct v toastovači).

  2. Smetanu smícháme se solí, pepřem a lístečky čerstvého tymiánu, množství si každý upraví dle chuti své.

  3. Do mističek vrstvíme chléb, 2PL smetany a na plátky nakrájený kozí sýr. Končíme vrstvou sýra, který zalejeme zbytkem ochucené smetany.

  4. Vložíme do trouby vyhřáté na 220°C a zapékáme dozlatova.

  5. Jednotlivé porce pak zdobíme brusinkami a snítky tymiánu, podáváme s opečeným toastovým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!