Smažené pirohy s kyselým zelím

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

brambory vařené v slupce
sůl
1 vejce
hrubá mouka
kyselé zelí
1 cibule
olej na smažení
uzenina nebo uzená slanina (není nutné)

Postup přípravy receptu

  1. Kyslú kapustu podusíme na cibuľke, osolíme, okoreníme podľa chuti. Kto chce, pridá na kocky pokrájané niečo údené alebo slaninkú, ale nie je to nutné.

  2. Zemiaky olúpeme, nastrúhame a pripravíme zemiakové cesto s hrubou múkou, soľou a vajíčkom.

  3. Cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 3,5 mm, nakrájame na väčšie štvorce a plníme podusenou kapustou. Zložíme do trojuholníka (pirohu) a smažíme na oleji do zlatista.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!