Kuřecí řízky s křenem, smažené nebo pečené

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

300 g kuřecích řízků
sůl a pepř
plátky anglické slaniny nebo nějaké pikantnější uzeniny
strouhaný křen
olej
trojobal (mouka, vejce, strouhanka)

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme jemně strouhaným křenem, poklademe plátky anglické slaniny (nebo třeba na podlouhlé slabší plátky nakrájenou klobásou – pikantnější je lepší, ale každý podle svojí chuti).

  2. Úprava na pánvi: Ochucené řízky i s náplní přeložíme a spojíme jehlou nebo párátkem, obalíme v mouce a smažíme v rozehřátém tuku. Můžeme je i obalit v trojobalu nebo v těstíčku, ale také upéct v troubě. Křen sice ztratí svou palčivost, ale dodá masu neuvěřitelně dobrou, lehce pikantní chuť.

  3. Úprava v troubě: Ochucené řízky svineme do roládky i s náplní, sepneme jehlou, a na pekáčku pokapeme olejem, malinko podlijeme a upečeme při 170º C do měkka a dozlatova. Nezapomeneme je polévat výpekem a otáčet. Příloha podle chuti, např. rýže, nebo jakákoliv bramborová příloha. Hodí se i zeleninový salát, nebo třeba opékaná (grilovaná) zelenina.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!