Ryba s hořčičnou omáčkou

Recepty, Ryby

Suroviny

4 plátky ryby
250 ml suchého bílého vína
1 žloutek
30 ml mléka
2-3 lžíce hořčice
40 g másla
125 ml smetany
1-2 lžíce hladké mouky
10 kuliček pepře
sušený tymián
bobkový list
mletý pepř
čerstvá petrželka
cukr
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce nalijeme bílé víno, 125 ml vody, přidáme jeden bobkový list, sušený tymián, kuličky pepře, sůl a přivedeme k varu.

  2. Přidáme rybu a necháme ji vařit 15-20 minut do změknutí.

  3. Hotovou rybu vyndáme, přemístíme na taliř a udržujeme v teple.

  4. Vývar přecedíme, odměříme si 250 ml a přivedeme k varu.

  5. V misce smícháme smetanu s moukou a postupně ji přiléváme do hrnce s vývarem, směs vaříme na mírném plameni asi 5 minut.

  6. Žloutek rozmícháme s mlékem a hořčicí a také přidáme do hrnce. Přidáme máslo, dle chuti osolíme, opepříme a ocukrujeme.

  7. Rybu podáváme politou omáčkou a posypanou čerstvou petrželkou. Jako příloha brambory a já preferuji rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!