Smažené brambory

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

brambory
koření na americké brambory(dle svého uvážení)
mletou červenou papriku
sůl
pepř
olej
kuřecí maso

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme brambory a nakrájíme na kostičky. Zjistila jsem ale, že to trvá déle, než když se nakrájí na kolečka, takže může být i tak.

  2. Brambory okořeníme dle svého uvážení. Já používám jako vždy koření americké brambory, grilovací koření bez soli a pálivé. K tomu ještě přidám červenou mletou papriku.

  3. Na pánev dáme trochu oleje a přidáme brambory. Necháme je chvíli osmahnout a pak přidáme trochu vody, aby se udělala šťáva a uzavřeme pokličkou nebo alobalem. Záleží zda máte pánev s pokličkou a nebo ne. Necháme podusit a přidáváme postupně vodu, aby brambory nebyly nasuchu.

  4. Až brambory změknou, tak podáváme na talíř. Příloha jako kuřecí maso můžete udělat tak, jak vám maso chutná. Normální řízky nebo třeba obalené v lupínkách či třeba i přírodní řízek.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!