Čokoládovo - karamelové lanýže s rumem

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

přibližně 12 ks velkých měkkých masitých datlí (např. Medjol)
1/4 hrnku kvalitního (fairtrade) kakaa
1/4 hrnku rozpuštěného kakaového másla či kokosového oleje (kakaové máslo se hodí lépe, ale výsledek je super i s kokosovým olejem)
2 lžíce kvalitního rumu či whiskey (použila jsem tmavý rum Saint James)
semínka z vanilkového lusku

Postup přípravy receptu

  1. Datle vypeckujte a spolu s ostatními ingrediencemi je rozmixujte v mixéru. Alternativně je můžete rozmačkat vidličkou a poté s ostatními i ingrediencemi smíchat (promačkat vidličkou) ve větší misce.

  2. Ochutnejte a dle chuti přidejte rum, kakao či vanilku.

  3. Směs nechte pár hodin tuhnout v mrazáku.

  4. Poté rukama tvarujte kuličky. Můžete je nechat tak, jak jsou, nebo je obalit v kakau se skořicí, čokoládě či třeba drcených pistáciích.

  5. Kuličky jsou měkčí, skladujte je tedy v lednici či mrazáku, kde ztuhnou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!