Slepičí polévka ze „Šlajfu“

Recepty, Polévky

Suroviny

1/2 slepice
2 mrkve
1 petržel
1/4 celeru
1 cibule
2 stroužky česneku
1 vejce
4 lžíce hrubé mouky
1 list bobkového listu
6 kuliček nového koření
10 kuliček celého pepře
3 l vody
2 lžíce mléka
sádlo
sůl
petržel

Postup přípravy receptu

  1. Slepici prudce osmahnu na sádle ze všech stran, vložím cibuli, kořenovou zeleninu na kousky, česnek a zasmažím.

  2. Pak osolím a okořením, zaliji vodou a přivedu k varu a vařím 2 hodiny pomalu na mírném ohni (případnou vytvořenou pěnu průběžně odebírám).

  3. Pak polévku scedím a scezenou polévku znovu přivedu k varu. Z vejce, hrubé mouky, mléka, špetky soli a pepře vymíchám řidší hmotu a pomocí vidličky vkládám do vroucí polévky – tvořím různě velké drobení až nočky.

  4. Pak vložím do polévky mrkev a příp. i kousky masa ze slepice. Krátce zavařím a podávám zdobené petrželí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!