Ptáčky z kuřecích stehen

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 větší kuřecí čtvrtky
olej
velká cibule
2 vejce na tvrdo
2 nožky párku
2 sterilované okurky
4 plátky slaniny
sůl
pepř
hořčice
mouka nebo jíška
příp. kořenová zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Čtvrtky vykostit, z kostí vývar. Plátky masa osolit, opepřit, pomazat hořčicí, naplnit jako klasické španěláky a zajistit, jak jsme zvyklí - já spichuji párátky.

  2. Ptáčky opéct zprudka na tuku, vyjmout.

  3. Potom osmažit cibuli, případně kořenovou zeleninu. Zasmažit lžíci hořčice, přidat maso, podlít vývarem a dusit doměkka. Dochutit, zahustit. Jsou brzy hotové, dobré, levné. Pro vysvětlení: Pokud použijeme kořenovou zeleninu, omáčku rozmixujeme a mouka není potřeba. Snažím se mouku nebo jíšku na zahušťování používat co nejméně, např. u hustých polévek (bramborová, čočková, hrachová), stačí část polévky rozmixovat tyčovým mixerem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!